Tyskland – Tysk historie og fakta om det tyske flag (1848) – Flaginfo.dk

6. november 2019 0 By Fun with Flags
Del denne side

Som mange andre internationale flag er folk ofte nysgerrige over, hvor de farver, der bruges til at skabe det tyske flag stammer fra. Ligesom med ethvert andet flag har det tyske flags farver en betydning, der kan dateres hundreder af år tilbage.

Farverne som i dag præsenterer det tyske flag, er en repræsentation af de nationale farver i Forbundsrepublikken Tyskland, som er sort, rød og guld, og dette blev defineret som det tyske flag som mange kender til “tricolor”.

Forbundsretten var bekymret for at brugen af flaget under nazistisk agitation kunne betyde, at nogle fandt flaget stødende.

De farver, der blev brugt til det tyske flag, har varieret over tid, med de aktuelle farver går historien helt tilbage til 1778. Flaget blev populært under det tyske konføderation i 1848, men blev stoppet med at blive brugt, efter at konføderationen mislykkedes i sine bestræbelser.

En sort, hvid og rød tricolor udgave af flaget blev almindelig da den prøyssiske konge regerede Tyskland og ville blive brugt som de kejserlige farver, indtil nederlaget for Det andet rige under 1. verdenskrig.

Den sorte, røde og guldtricolor ville blive brugt igen i 1919 efter dannelsen af Weimar-republikken, Tysklands regering, der blev dannet i 1933 og opkaldt efter byen Weimar.

Efter sammenbruddet af Weimar-republikken i 1933 og valget af det nazistiske parti ville flaget igen blive ændret til det røde, hvide og sorte design som tidligere set, samt introduktionen af et flag med en sort svastika, der er blevet synonymt med det nazistiske parti.

Der var også en udgave af det tyske flag, der omfattede en sort ørn.

Nazi Eagle er et symbol, der oprindeligt blev udviklet af Nazist Partiet i 1920’erne og havde et design, der var baseret på det tyske våbenskjold, omend i en mindre udgave.

Nazi Eagle kan ofte forveksles med Reichsadler, der oversættes til “Imperial Eagle”, der har rødder med ørnen, der var fremherskende i det gamle Rom.

Tyskland - Det tyske flag

Vores Sponsor

Besøg vores sponsor og se deres udvalg af tyske flag i mange forskellige størrelser og varianter. Flagshoppen.dk forhandler også flag fra mange andre nationer.

Er den tyske ørn stødende?

Et af de hyppigst stillede spørgsmål blandt dem, der leder efter tyske er om den tyske ørn er stødende. I betragtning af de mange politiske skift i Tyskland kan spørgsmålet om, hvorvidt den tyske ørn kan betragtes som stødende, være genstand for kontekst.
Brugen af ørnen var stærkt i det gamle Rom, hvor indflydelsen opstod. Imidlertid kunne udgaven, der blev brugt under det tredje rige, forståeligt nok være stødende for nogle.
Igen er det vigtigt at huske, at det design, der blev anvendt af det nazistiske parti, var meget anderledes end det nationale symbol, der er blevet brugt af Weimar-republikken og Forbundsrepublikken Tyskland.

Hvad det tyske flag repræsenterer

En af de mest interessante ting ved ethvert flag er dets betydning. Tysklands historie betyder, at de anvendte farver er blevet set på forskellige måder gennem historien, hvilket kan tilskrives de mange ændringer, der er sket i Tyskland gennem tiden.

Hvad det tyske flag repræsenterer er blevet reflekteret i dets design gennem årene, hvilket kan være grunden til, at flagets design anvendte en så drastisk ændring i det 20. århundrede sammenlignet med mere historiske udgaver af flaget.

Det første tyske flag var meget forskelligt fra det, der ses i dag, og viste en sort ørn på en guld baggrund. Denne version af det tyske flag blev først brugt i løbet af det 14. århundrede, hvor en mere moderne udgave blev introduceret i det 15. århundrede, som fortsat ville blive flaget med gennem hele det 19. århundrede.

Det moderne flag er en repræsentation af frihed og enhed, hvorimod de i Weimar-republikken har tilknyttet farverne på centristiske, republikanske og demokratiske partier, som var en del af en koalition på det tidspunkt.

Fakta om det tyske flag

De, der tilbyder fakta om flag rundt omkring i verden, skelner ikke altid mellem gult ELLER guld. Dette er dog aldrig tilfældet med det tyske flag, da vexillologi altid vil henvise til farven som guld.

På trods af flagets ikoniske natur, da de sort-røde-guld tricolor-flag blev introduceret af Weimar-republikken, fik det en overflod af kaldenavne af konservative og monarkister.

Hvorfor findes der forskellige versioner af det tyske kort gennem historien?

Når man ser på det tyske flag, vil der være forskellige punkter i historien, der viser det tyske flag i en lidt anden variant.

Efter at Tyskland blev besejret efter 2. verdenskrig, blev landet delt op i forskellige besættelseszoner.

Tyskerne havde ikke rigtig politiker før der opstod to stater i 1949. Forbundsrepublikken Tyskland repræsenterede Vesttyskland og indførte et kapitalistisk økonomisk system og fagforeninger.

Den tyske demokratiske republik blev også kendt som Østtyskland, og dens ledelse blev ledet af det tyske socialistiske enhedsparti, der holdt området under sovjetisk indflydelse.

Disse to stater ville forblive uafhængige og begge give forskellige resultater. Skønt Vesttyskland viste sig at opbygge gode forhold til Frankrig og USA såvel som at de tilsluttede sig Det Europæiske Økonomiske Fællesskab, der senere skulle blive Den Europæiske Union.

Østtyskland var til sammenligning stagneret fra et finansielt synspunkt, der stort set blev tilskrevet infrastruktur, der var designet til at imødekomme en sovjetisk vision.

Dette betød, at flere og flere beboere var ivrige efter at udforske mulighederne i Vesttyskland som af samme grund betød at Berlinmuren blev opført 1961 for at forhindre folk i at flygte.

Selvom de to flag, der blev brugt af Østtyskland og Vesttyskland i denne periode, var ens, har den østtyske udgave af flaget en hammer og kompas, der er designet til yderligere at opdele opdelingen.

Dette førte snart til, at brugen af det østtyske flag blev forbudt i Vesttyskland, da det blev antaget at være et symbol på forening.

Dage hvor det tyske flag bliver hejst

Som alle internationale flag er der dage, hvor det tyske flag skal hejses. Der var et føderalt dekret i 2005 den 22. Marts i 2005, der dikterer, hvilke dage det tyske flag skal vises. Ikke alle disse er helligdage. Følgende er en oversigt over, hvilke datoer det tyske flag skal hejses.

27. januar: Mindedag for ofrene for national socialisme

Denne dato, der er kendt som ”Tag des Gedenkens an die Opfer des Nationalsozialismus” på tysk, fejrer befrielsen af Auschwitz koncentrationslejr i 1945.

1. maj: Arbejdsdag

Arbejdsdagen tillader fremme af arbejdstagernes velfærd gennem organiseret demonstration arrangeret af tyske fagforeninger.

9. maj: Europadag

Fejrer jubilæet for Schuman-erklæringen, som igen førte til Den Europæiske Union i 1950.

23. maj: Forfatningsdag

Constitution Day er en fejring af den tyske grundlov, der blev indført i 1949, der beskriver Tysklands rettigheder og lov.

17. juni: Jubilæum for Uprisen

17. juni er årsdagen for, da der var udbredt mod den kommunistiske tyske demokratiske republik, der var begyndt som en strejkeindsats fra bygningsarbejderne i Øst-Berlin.

20. juli: Jubilæum for den 20. juli plot

20. juli var datoen for den mislykkede mord på Hitler af Claus von Stauffenberg i 1944.

3. oktober Dag for tysk genforening

Berlinmurens fald fandt sted i 1990 og så de tidligere adskilte territorier i Vesttyskland og Østtyskland blive et.

Nabolande til Tyskland

Belgien, Danmark, Frankrig, Holland, Luxembourg, Polen, Schweiz, Tjekkiet og Østrig

Andre Officielle Tyske Flag

Tyskland - Tysk historie og fakta om det tyske flag (1848) - Flaginfo.dk

Forbundsrepublikken Tysklands statsflag

Tyskland - Tysk historie og fakta om det tyske flag (1848) - Flaginfo.dk

Forbundsrepublikken Tysklands orlogsflag

Tyskland - Tysk historie og fakta om det tyske flag (1848) - Flaginfo.dk

Forbundsrepublikken Tysklands præsidentflag


Del denne side