Rusland – Fakta og historie om det russiske flag (1705) – Flaginfo.dk

16. januar 2021 0 By Fun with Flags
Del denne side

Russiske flag: Historie, farve og symbolik

Det nuværende officielle tricolore nationale flag i Rusland har en lang, men medfødt historie om adoption Fra introduktionen helt tilbage i 1696 som Tsardoms officielle flaganvendelse som flådestyring på de russiske skibe, afskaffelse efter den bolsjevikiske revolution, har flaget gennemgået meget overgang og er stadig vidne til flere vigtige historiske milepæle.

Design

Ruslands trefarvede nationale flag har et simpelt rodfrit design med bredde/længde-forholdet 2:3. Det rektangulære flag består af tre vandrette bånd med lige bredde og længde med hvid på toppen, blå i midten og rød i bunden.

Farveskema og specifikationer

Flagets nøjagtige farvespecifikationer er ikke beskrevet overalt i Den Russiske Føderations føderale forfatningslov. De føderale myndigheder overholder dog ofte farveskemaerne som nævnt i nedenstående tabel:

Ordning

hvid

Blå

Rød

RGB

255-255-255

0-50-160

218-41-28

Pantone

hvid

286C

485C

HTML (Web)

#FFFFF

# 0032A0

# DA291C

 

Betydning og symbolik

Den Russiske Føderation har ikke specifikt angivet betydningen af det nationale flag eller farverepræsentationen nogen steder i loven. Den 15. april 1996 erklærede Boris Jeltsin, den daværende præsident for Rusland, at flaget betyder sejr

Selvom der er flere populære fortolkninger om betydningen af de farver, der bruges på Ruslands flag. Følgende er en oversigt over de almindelige fortolkninger om hver af nuancer på den russiske tricolor:

  • Hvid: Farven repræsenterer Gud, uafhængighed, adel og ærlighed

 

  • Blå: Ændret mange gange på det nationale flag gennem århundrederne, blå symboliserer Jomfru Maria (som en beskytter af landet), konge, ærlighed og kyskhed

 

  • Rød: Denne skygge betyder styrke, mod, kærlighed og generøsitet hos landets befolkning

Historie

Fra enkelt spiked bannere i løbet af 16 th århundrede til vedtagelsen af en tricolor, der er en serie af flag, der anvendes på forskellige tidspunkter i Rusland.

Tiden Tsardom (1552-1918)

I løbet af 16 th -17 th århundrede, den kejserlige hoved eller zaren hovedsageligt brugte bannere i stedet for et flag. Bannerne havde hovedsagelig en spidset form peget mod den øverste flueside. 

1. Banner for den ”nådigste frelser” (1552)

Den tidligste officielle registrering af brugen af banner til den ‘nådigste frelser’ var i 1552, da Ivan den forfærdelige førte de russiske tropper til et sejrende angreb i Kazan. Senere blev dette rødrøde banner vedtaget som den russiske hærs officielle flag og forblev i brug i over et århundrede.

Banner of the Most Gracious Savior (1552)

 

2. Banner af Dmitry Pozharsky (1612)

Det andet folks milits hævede prins Dmitry Pozharsky ‘s banner i Nizhny Novgorod under slaget ved Moskva i 1612 under ledelse af Kuzma Minin Det crimson-hued banner afbildede billedet af ærkeenglen Michael på den ene side og den Almægtige på den anden.

Banner of Dmitry Pozharsky 1612

3. Flag af Tsar of Muscovy (1693-1700)

Den Indførelsen af flag Zar Muscovy markerede udviklingen af trefarvede flag koncept i landet. Dette flag havde den samme kombination, som det blev fundet på det russiske flag i dag. Også betragtet som Ruslands tsar, blev det rejst på Saint Peter – en 12-kanons yacht for første gang. 

Flaget var lavet af tre bånd af hvide, blå og røde i lige store størrelser syet sammen. Det fremhævede også en tohovedet gylden ørn med tre kroner. I hjertet af ørnen er der et billede af en kriger på hesteryg, der bærer et spyd.

Flag of the Tsar of Muscovy

4. Armorieflag for Peter den Store (1696)

Det banner havde en skarlagen rød taft med gyldne design på den hvide kant Det fremhævede to-ørn iført kroner, der har billedet af Frelseren siddende på hesteryg holder et spyd på brystet af ørn inden for en cirkel, som findes på våbenskjoldet i Rusland. På fluesiden afbildede banneret de hellige apostle af Peter og Paulus med Helligånden.

Armorial Flag of Peter the Great

Russisk Tricolor Flag (1705)

I 1705 kom trikoloren, som den blev vist på flag Tsaren fra Muscovy i brug som handelsflag ved floder. Imidlertid blev den kejserlige standard (den gyldne ørn og våbenskjoldet), der repræsenterede tsaren, fjernet fra flaget Hovedmotivet var at gøre flaget til et nationalt symbol snarere end at repræsentere tsaren som landets absolutte hersker.

Den 7. maj 1883 blev det hvide, blå og røde flag introduceret som det russiske flag til brug på land. I 1896, før kroningen af Tsar Nicholas II, blev det erklæret landets officielle nationale flag.

Rusland Flag

 

Første officielle statsflag for det russiske imperium (1858-83)

Også kendt som fejringsflag blev det introduceret efter Alexander II udstedte et dekret den 11. juni 1858 for godkendelse af imperiets heraldiske farver til repræsentation på flag, bannere, draperier, rosetter og andre genstande. Derefter opstod der et nyt tricolor flag med tre lige store bånd af hvidt (øverst), sort (midt) og gult (nederst).

I 1865 blev dette erklæret Ruslands nationale flag og forblev i absolut brug indtil 1883, da det blev erstattet af det hvide, blå og røde flag. Imidlertid forblev flaget i begrænset brug i forskellige dele af landet indtil 1896.

First Official State Flag of the Russian Empire (1858-83)

Flag fra den russiske SFSR (1918-1991)

Den 8. april 1918 gennemførte Rådet for Folkekommissærer i RSFSR et møde for at komme med et nyt flag for den nyligt fødte sovjetrepublik. Ingen løsning udviklede sig imidlertid under eller efter mødet.

 

  • RSFSR’s første flag (1918)

Dette flag havde en tekstindskrift i prærevolutionær russisk ortografi skrevet i hvidt på den røde baggrund. Det blev vedtaget den 14. april 1918, efter at en resolution blev vedtaget af den all-russiske centrale eksekutivkomité for at indskrive ordene ”Den russiske socialistiske føderative sovjetrepublik”.

First Flag of RSFSR (1918)

  • Andet flag af RSFSR (1918-37)

Den 17. juni 1918 godkendte Den All-Russian Central Executive Committee et modificeret design af det første flag. Også baseret på et rødt felt havde det nye flag en forkortelse af udtrykket RSFSR indskrevet i kyrilliske dialekter i guld på den øverste kanton mod hejsesiden. Teksten blev adskilt fra resten af flaget med en gylden rektangulær kant.

Second Flag of RSFSR (1918-37)

  • Tredje flag af RSFSR (1937-54)

Dette flag, der blev indført den 21. januar 1937, indeholdt også den forkortede form for RSFSR indskrevet i stiliserede gyldne kyrilliske tekster på den røde baggrund, men uden nogen kant.

Third Flag of RSFSR (1937-54)

  • Fjerde flag af RSFSR (1954-91)

Også kendt som Sovjetunionens flag, var dette flag præget af et lodret azurblåt bånd på polsiden med den resterende del med et rødt felt indeholdende en hammer, segl og en femspidset stjerne nær øverste venstre kanton i guld . Det nye flagdesign blev godkendt ved dekret fra præsidiet for den højeste sovjet i RSFSR den 9. januar 1954.

Fourth Flag of RSFSR (1954-91)

 

Den Russiske Føderations første flag (1991-93)

Et trefarvet flag i hvidt (øverst), azurblåt (midten) og skarlagenrødt (nederst) blev introduceret som flag for Den Russiske Føderation efter ændring af forfatningen for RSFSR den 1. november 1991. Flaget blev officielt vedtaget den 25. December 1991 og forblev i brug indtil december 1993, da Den Russiske Føderations andet flag opstod.

First Flag of the Russian Federation (1991-93)

 

Andet flag for Den Russiske Føderation (1993-nu)

Dette flag er nu Ruslands nationale flag. Det er en modificeret version af den hvid-azurblå-rød tricolor, hvor den blå blev erstattet med en mørkere nuance. I sidste ende blev Ruslands første civile flag vedtaget som landets nye officielle flag.

Den tricolor blev vedtaget som den officielle flag for Den Russiske Føderation i dens nuværende form efter beslutningen erklæret af den sovjetiske af den russiske sovjetiske Føderative Socialistiske Republik (RSFSR den 22. august 1991.

Den 11. december 1993 blev Den Russiske Føderations andet flag endelig vedtaget efter Boris Jeltsin, den daværende præsident for Den Russiske Føderation, underskrev dekret nr. 2126. Også kendt som dekretet “Om statsflag for Den Russiske Føderation”, dokumentet beskriver klart alle flagets egenskaber og egenskaber.

Artikel I i dekretet anførte, at det nye flag vil have en bredde-til-længdeandel på 2:3 med tre lige vandrette striber af hvid (øverst), blå (midten) og rød (nederst).

Rusland Flag

National Flagdag i Rusland

I 1994 blev 22. august erklæret den nationale flagdag for at blive observeret som en nationalferie hvert år for at fejre sejren over Putschister i 1991.


Del denne side